در حال حاضر تعیین ثروتمندترین کشورهای جهان براساس معیارهای مشخصی صورت میگیرد. ثروت یک کشور علاوهبر اینکه نشان از قدرت اقتصادی آن کشور دارد؛ قدرت سیاسی و کیفیت زندگی شهروندان آن کشور را نیز نشان میدهد. کشورهایی مانند چین، ایالات متحده و ژاپن به عنوان بزرگترین اقتصادهای دنیا شناخته میشوند. اما چه عاملی سبب میشود یک کشور در لیست ثروتمندترین کشورهای جهان قرار گیرد؟ در این مقاله بهبررسی معیارهای تعیین ثروت کشورها و معرفی ثروتمندترین کشورهای دنیا خواهیم پرداخت.
معیارهای تعیینکننده برای ثروتمندترین کشور جهان کدام است؟
براساس چند معیار ثروتمندترین کشورهای جهان هرساله مورد ارزیابی قرار میگیرند. یکی از این معیارها تولید ناخالص داخلی یا اصطلاحاً GDP است. تولید ناخالص داخلی عبارت است از ارزش تمام کالاها و خدمات تولید شده یک کشور. تولید ناخالص داخلی تحت تاثیر جمعیت قرار دارد، هرچه جمعیت یک کشور بیشتر باشد، تولید ناخالص داخلی آن نیز بالاتر خواهد بود.
تولید ناخالص داخلی چگونگی توزیع ثروت میان مردم یک کشور را اندازه نمیگیرد. نمایش دقیقتر زندگی مردم یک کشور، حاصل تقسیم تولید ناخالص داخلی به جمعیتی است که در آن کشور زندگی میکنند. بهاین ترتیب میزان رفاه و کیفیت زندگی مردم یک کشور بهتر مشخص میشود.
ثروتمندترین کشورهای جهان کدام است؟
ثروتمندترین کشور دنیا براساس معیارهای گفته شده عبارتند از:
- آمریکا
- چین
- آلمان
- ژاپن
- چین
- هند
- انگلیس
- فرانسه
ایالات متحده آمریکا
ایالات متحده به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان و ثروتمندترین کشور دنیا شناخته میشود. بخش عمده اقتصاد ایالات متحده را صنایع مبتنی بر خدمات از جمله، خدمات حرفهای و تجاری، املاک، امور مالی و مراقبتهای بهداشتی تشکیل میدهد. تولید ناخالص داخلی ایالات متحده 27974 میلیارد دلار اعلام شده است.
نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی نیز 1.5 درصد اعلام شده است. آمریکا بهدلیل امکانات بالا و اقتصاد با پشتوانه، کشور مناسبی برای مهاجرت است؛ بهخصوص دانشجویان خواهان مهاجرت تحصیلی به آمریکا هستند.
ناگفته نماند بدهی دولت فدرال آمریکا در سال 2023 از مرز 32.5 تریلیون دلار عبور کرده است و با این بدهی، ایالات متحده مقروضترین دولت جهان است. اما بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند با توجه به اینکه ارز مبنای تجارت جهانی دلار است، این کشور از این مزیت ارز خود استفاده کرده و با انتقال تورم داخلی خود بر روی اقتصاد دیگر کشورها و خلق دلار بدون پشتوانه، مشکل بدهی خود را حل میکند.
چین
چین، رتبه دوم برترین اقتصاد جهان را از آن خود کرده است. اقتصاد چین عمدتاً از تولید، صادرات و سرمایهگذاری تاثیر میپذیرد. تولید ناخالص این کشور 18566 میلیارد دلار و نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی آن 4.2 درصد اعلام شده است. صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است اقتصاد چین در سال 2029، تحت تاثیر عواملی نظیر بهرهوری ضعیف و پیری جمعیت، کاهش 3.3 درصدی را تجربه خواهد کرد.
آلمان
آلمان، قویترین اقتصاد اروپا و سومین اقتصاد بزرگ جهان است. آلمان یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان در زمینه صادرات خودرو، دارو، الکترونیک و ماشین آلات است. تولید ناخالص داخلی آلمان 4730 میلیارد دلار و نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی این کشور 0.9 درصد اعلام شده است. بنابراین انواع مهاجرت به آلمان از جمله کاری، توریستی و مهاجرت تحصیلی به آلمان برای افراد بسیار جذاب است.
ژاپن
دومین اقتصاد برتر آسیا و چهارمین اقتصاد جهان بر اساس تولید ناخالص داخلی مربوط به کشور ژاپن است. عمده اقتصاد این کشور مربوط به صنعت خودرو، الکترونیک، ماشین آلات و حوزههای مالی است. تولید ناخالص داخلی ژاپن 4291 میلیارد دلار و نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی این کشور 1 درصد اعلام شده است.
هند
هند، پنجمین اقتصاد بزرگ جهان است. اقتصاد هند عمدتاً از بخشهایی نظیر فناوری اطلاعات، خدمات و کشاورزی تشکیل شده است. تولید ناخالص داخلی هند 4112 میلیارد دلار و نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی این کشور 6.3 درصد اعلام شده است.
اقتصاددانان معتقدند بعد از چین، هند تنها اقتصادی در جهان است که به دلیل بازار بزرگ خود میتواند به صرفه جویی در تولید دست پیدا کند. البته اقتصاد هند بر سر راه خود موانعی نیز دارد؛ این کشور یکی از جون ترین جمعیتهای جهان است و ایجاد شغل برای میلیونها جوان هندی، چالشی بر سر راه دولتهای این کشور است.
انگلستان
انگلستان در جذب سرمایهگذاران خارجی موفق بوده و در لیست ثروتمندترین کشورهای جهان قرار دارد. اقتصاد انگلیس ترکیبی از بخشهای خدمات، تولید و مالی است. تولید ناخالص انگلیس 3592 میلیارد دلار و نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی این کشور 0.6 درصد اعلام شده است.
از آنجایی که انگلستان کشور ثروتمندی است، سالانه مهاجران زیادی را با روشهای مختلف از جمله تحصیلی میپذیرد. اما دریافت ویزا تحصیلی انگلیس مراحل و شگردهای خاص خود را دارد که در این راه حتما باید از مشاوران با تجربه کمک گرفت.
فرانسه
فرانسه نیز در میان ثروتمندترین کشورهای جهان جای دارد. اقتصاد فرانسه عمدتاً از صنایعی مانند هوافضا، گردشگری، کالاهای لوکس و کشاورزی تشکیل شده است. تولید ناخالص داخلی فرانسه 3182 میلیارد دلار و نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی این کشور 1.3 درصد اعلام شده است. میزبانی المپیک در سال 2024 برای فرانسه رونق اقتصادی به همراه داشته است.
در این مقاله در تلاش بودیم ثروتمندترین کشورهای جهان را معرفی کنیم. ملاک اصلی برای سنجش ثروت و اقتصاد کشورها تولید ناخالص داخلی است. براساس این رتبه بندی ایالات متحده، چین، آلمان، ژاپن، هند، انگلستان و فرانسه، ثروتمندترین کشورهای جهان هستند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اقامت تحصیلی با مشاوران اپلایرز در تماس باشید.